Transparante zonnepanelen

Voor diverse toepassingen een maatproduct

BENGsolar biedt diverse maatproducten waardoor het in verschillende markten relevante toepassingen heeft.

Gebouwschil

Ontdek praktische en rendabele oplossingen voor gebouwschillen bij BENGsolar. Met building integrated photovoltaics worden traditionele gevels vervangen door energieopwekkende en estetisch mooie oplossingen. Bij nieuwbouw projecten kan er eenvoudig gekozen worden voor een blinde montage voor volledige integratie in het ontwerp van het gebouw. Doordat de panelen leverbaar zijn in vrijwel elke kleur zijn de mogelijkheden eindeloos. Op deze manier worden de zonnepanelen daadwerkelijk gebruikt als bouwmaterialen, waardoor er bespaard kan worden op materiaal.

Ook bij renovatie projecten of verduurzaming van bestaande gebouwen kunnen deze panelen een toegevoegde waarde zijn. Door middel van gevelmontage kunnen gekleurde zonnepanelen toch mooi verwerkt worden in het bestaande design van het gebouw. BENGsolar biedt ondersteuning van conceptfase tot uitvoering tijdens de projecten.

Bekijk producten
BENGsolar_zonnepanelen in de gevel_Architectonische solar oplossingen

Zonnedaken

Zonnepanelen op daken zijn een interessante investering met diverse voordelen. Hoog rendement zonnepanelen bieden efficiënte en betrouwbare energieopwekking, terwijl flexibele zonnepanelen ideaal zijn voor afwijkende daken en constructies met lage draagkracht. Deze panelen leveren bijna hetzelfde rendement als conventionele zonnepanelen en helpen kosten te besparen, de CO2-uitstoot te verminderen en ruimte te besparen.

Bekijk producten
Transparante zonnepanelen_BENGsolar_EPO

Infrastructuur

BENGsolar heeft diverse producten die geschikt zijn voor toepassingen in de infrastructuur. Denk hierbij aan beloopbare toepassingen die speciaal ontworpen zijn voor gebruik in voetpaden, fietspaden en terrassen. Deze innovatieve tegels kunnen niet alleen fungeren als een bron van energie voor nabijgelegen gebouwen, zoals bijvoorbeeld de “Kolenkade” in Groningen, maar ook als praktisch voetpad, terras of oprit.

Deze zonnetegels dragen niet alleen bij aan de energietransitie, maar zijn ook visueel opvallend omdat je er letterlijk overheen loopt. Voor mobiele toepassingen als campers, auto’s en boten kunnen flexibele zonnepanelen een uitkomst bieden. Met een zeer laag gewicht en de mogelijkheid om gebogen oppervlaktes te bekleden zijn deze panelen uitermate geschikt voor situaties waarbij traditionele zonnepanelen geen oplossing zijn.

Lees meer over onze producten