Transparante zonnepanelen – P+R Tilburg

 

Voor het nieuwe busstation in Tilburg verzorgde BENGsolar de engineering en installatie van in totaal 136 transparante zonnepanelen. Het busstation, in de vorm van een langgerekt circuit, begint smal nabij de stations entree en waaiert naar het westen toe breed uit. Het ontwerp voor het busstation is vervaardigd door CEPEZED architecten.

Deze panelen werpen bij helder daglicht een mooi schaduwpatroon op het ETFE. De panelen leveren genoeg energie voor alle functies van het busstation, zoals de verlichting van de luifel, digitale informatieborden, personeelsruimte en OV-servicepunt.

De transparante zonnepanelen maken gebruik van de mono-kristallijne techniek en hebben een glasdikte van 66.2. Totaal is het systeem goed voor 26 kWp, wat overeenkomt met ongeveer 22.000 kWh per jaar. De panelen worden gemonteerd in door van den Bersselaar ontworpen en ontwikkelde stalen frames. Tijdens dit project is gebruik gemaakt van BIM modelleringstechniek.

Meer foto’s van dit project

Meer informatie?

Heb je een vraag? We helpen je graag verder. Stuur ons een bericht via het contactformulier en we komen binnen 24 uur bij je terug.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.