BENGsolar_Gestelse buurt Den Bosch_zonnepanelen

Transparante zonnepanelen – Gestelse buurt

 

De woongebouwen in de Gestelse buurt zijn ontworpen met een integrale en duurzame aanpak, gericht op langdurige levensduur en comfort voor bewoners.

In samenwerking met M10 en KAW werden de gebouw klimaatadaptief en duurzaam gebouwd. BENGsolar verzorgde de transparante PV-panelen op het dakterras naast de pluktuin.

De gevels maximaliseren zonlicht en verminderen warmtevraag met niet-geïsoleerde serres, De woongebouwen zijn industrieel, flexibel en demontabel gebouwd met een goede bouwkundige schil en eenvoudige, collectieve installaties voor comfortabel wonen met laag energieverbruik. Het flat rate afrekenen voor verwarming is voorspelbaar en aantrekkelijk voor zowel huurders als verhuurders.

Dit alles maakt de woongebouwen misschien wel het meest duurzame gebouw van Den Bosch.

De duurzame sociale woning gebouwen in Den Bosch werden genomineerd voor ”Beste Gebouw van het Jaar 2023” in de categorie ”Leefbaarheid & Sociale Cohesie”.
Transparante zonnepanelen BENGsolar voor twee gebouwen in de Gestelse buurt in Den Bosch

Meer info

  • Het ontwerp van de overkapping werd mede uitgedacht door BENGsolar in acht nemende dat de bekabeling bereikbaar diende te blijven voor onderhoud.
  • De bekabeling werd uit het zicht weggewerkt en veilig gemonteerd.
  • De energie die de panelen leveren wordt onder andere gebruikt om de zoutaccu`s van de warmwater voorzieningen van de appartementen te voorzien van energie.

Meer foto’s van dit project

Meer informatie?

Heb je een vraag? We helpen je graag verder. Stuur ons een bericht via het contactformulier en we komen binnen 24 uur bij je terug.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.