Transparante zonnepanelen voor daken en vliesgevels

Ontwikkel een gezichtsbepalend zonne-energie systeem met de transparante zonnepanelen van Beng Solar. De panelen zijn lichtdoorlatend en tegelijkertijd zonwerend.

Bent u als architect of projectontwikkelaar opzoek naar een betrouwbare partner op het gebied van transparante zonnepanelen? Beng Solar biedt u een totaalpakket aan oplossingen! Wij hebben ruime ervaring met het ontwerpen, leveren en installeren van systemen met transparante zonnepanelen van verschillende omvang. Onze opdrachtgevers bestaan onder andere uit bouwbedrijven, architecten en gevelbouwers en wij hebben projecten gerealiseerd in zowel de publieke als private sector.

Beng solar is toeleverancier van transparante zonnepanelen van gelaagd glas. Doordat wij niet zijn verbonden aan enig leverancier, leveren wij lichtdoorlatende zonnepanelen welke geheel afgestemd zijn op uw wensen. De panelen zijn eenvoudig te plaatsen, waardoor de panelen bij uitstek geschikt zijn voor montage in de gehele bouwschil. Hierbij kunt u denken aan daken, lichtstraten en gevels, maar ook voor andere gebouw geïntegreerde oplossing bieden onze zonnepanelen een oplossing!

Toepassingen

De panelen van Beng Solar bieden vooral de mogelijkheid aan architecten en bouwbedrijven om op een esthetisch verantwoorde wijze te voldoen aan de BREEAM eisen. BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie is in Nederland hét keurmerk om nieuwbouwprojecten en grootschalige renovaties te beoordelen op duurzaamheidsprestatie. Met BREEAM worden gebouwen beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen, waarvan energie uiteraard een belangrijke peiler is.

Vliesgevel OZG ziekenhuis

Zadeldak restaurant

De transparante zonnepanelen zijn dankzij een uniek profielsysteem perfect te integreren in vele toepassingen. Wij leveren profielsystemen in eigen ontwikkeling, maar vaak worden wij gevraagd mee te denken in de ontwerpfase van projecten. Dit biedt mogelijkheid tot perfecte integratie van de panelen in projecten van verschillende omvang. Het profielsysteem biedt ruimte voor de junction box welke bevestigd is aan ieder paneel. De bekabeling is dankzij de ruimte tussen de profielen makkelijk weg te werken. Door dit easy-in-use systeem zijn de panelen makkelijk te monteren. Ook zijn de panelen naderhand nog uitstekend te bereiken voor service en/of onderhoud of wanneer er onverhoopt problemen ontstaan.

Specificaties

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Vink s.v.p. aan wat voor u van toepassing is

Graag aanvinken dat u de nieuwsbrief van Beng Solar wenst te ontvangen:
U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails.

Veranda, Carport of Serre

Klik op de afbeelding voor meer informatie

Luifel

Geluidsscherm

Uitvoeringen

Semi-Transparant Zonnepaneel

Transparante zonnepanelen gebaseerd op poly- of monokristallijne techniek van gelamineerd glas. In vergelijking met dunne film panelen hebben deze panelen een hogere opbrengst bij dezelfde transparantie. De panelen hebben een flexibele maatvoering. Uitstekend geschikt voor luifelsystemen, overkappingen, drooglopen etc.

Organische zonnepanelen

De Glass2Energy(G2E) zonnepanelen van Beng Solar maken gebruik van de allernieuwste technologie en zijn hierdoor uitermate geschikt voor een breed scala aan toepassingen. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren én maten. De G2E panelen bieden de omgevingsarchitectuur tal van nieuwe mogelijkheden op het gebied van vormgeving én energiebesparing.

Onze doorzichtige zonnepanelen hebben wij in diverse dikte’s toegepast in onze projecten. De meest geleverde variant is het paneel in enkel gelaagd glas, maar ook leveren wij transparante zonnepanelen in hoogrendement isolatieglas(HR++) of drievoudig glas. Zelfs brandwerende panelen zijn voor ons geen probleem, zo hebben wij deze variant(30 min brandvertragend) toegepast bij het project OZG ziekenhuis. Ook kunnen we de backsheet(achterzijde) voorzien van polycarbonaat om zo een hufterproof zonnepaneel te realiseren. Dit kan interessant zijn wanneer transparante zonnepanelen worden geïntegreerd in overkappingen, luifels of een droogloop.

Onze werkwijze

Particulier? Klik hier, we helpen u graag verder

Recente projecten met transparante zonnepanelen

Download Brochure’s