Bent u als architect of projectontwikkelaar opzoek naar een betrouwbare partner op het gebied van transparante zonnepanelen? Beng Solar biedt u een totaalpakket aan oplossingen! Wij hebben ruime ervaring met het ontwerpen, leveren en installeren van systemen met transparante zonnepanelen van verschillende omvang. Onze opdrachtgevers bestaan onder andere uit bouwbedrijven, architecten en gevelbouwers en wij hebben projecten gerealiseerd in zowel de publieke als private sector.

Beng solar is toeleverancier van transparante zonnepanelen van gelaagd glas. Doordat wij niet zijn verbonden aan enig leverancier, leveren wij lichtdoorlatende zonnepanelen welke geheel afgestemd zijn op uw wensen. De panelen zijn eenvoudig te plaatsen, waardoor de panelen bij uitstek geschikt zijn voor montage in de gehele bouwschil. Hierbij kunt u denken aan daken, lichtstraten en gevels, maar ook voor andere gebouw geïntegreerde oplossing bieden onze zonnepanelen een oplossing!

Toepassingen

De panelen van Beng Solar bieden vooral de mogelijkheid aan architecten en bouwbedrijven om op een esthetisch verantwoorde wijze te voldoen aan de BREEAM eisen. BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie is in Nederland hét keurmerk om nieuwbouwprojecten en grootschalige renovaties te beoordelen op duurzaamheidsprestatie. Met BREEAM worden gebouwen beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen, waarvan energie uiteraard een belangrijke peiler is.

EPO daktuin Rijswijk: dunne film

Zadeldak restaurant: semi transparant

De transparante zonnepanelen zijn dankzij een uniek profielsysteem perfect te integreren in vele toepassingen. Wij leveren profielsystemen in eigen ontwikkeling, maar vaak worden wij gevraagd mee te denken in de ontwerpfase van projecten. Dit biedt mogelijkheid tot perfecte integratie van de panelen in projecten van verschillende omvang. Het profielsysteem biedt ruimte voor de junction box welke bevestigd is aan ieder paneel. De bekabeling is dankzij de ruimte tussen de profielen makkelijk weg te werken. Door dit easy-in-use systeem zijn de panelen makkelijk te monteren. Ook zijn de panelen naderhand nog uitstekend te bereiken voor service en/of onderhoud of wanneer er onverhoopt problemen ontstaan.

Specificaties

Vermogen

De dunne film transparante zonnepanelen van Beng Solar hebben een vermogen van 85 Wp.

Afmeting

De panelen hebben een standaard maatvoering van 1200 x 600 mm. Op projectbasis kan hiervan worden afgeweken.

Glasopbouw

Front Glass: 3.2 mm transparent conductive glass
Back Glass: 5 mm tempered glass

Uitvoeringen

De zonnepanelen zijn verkrijgbaar in een geïsoleerde variant, een dubbel geïsoleerde variant en een brandvertragende variant.

Uitvoeringen

Semi-Transparant Zonnepaneel

Transparante zonnepanelen gebaseerd op poly- of monokristallijne techniek van gelamineerd glas. In vergelijking met dunne film panelen hebben deze panelen een hogere opbrengst bij dezelfde transparantie. De panelen hebben een flexibele maatvoering. Uitstekend geschikt voor luifelsystemen, overkappingen, drooglopen etc.

Dunne film

De transparante dunne film PV panelen geven het gevoel door een “zonnebril” te kijken en zorgen daarmee voor in de meeste gevallen voldoende lichtdoortreding. Door de slimme plaatsing van de junction box kunnen ook de DC kabels netjes weggewerkt worden. De specificaties zijn op deze pagina te vinden. Voor grotere projecten kunnen we de panelen in andere maten leveren en is dus op aanvraag.

Onze doorzichtige zonnepanelen hebben wij in diverse dikte’s toegepast in onze projecten. De meest geleverde variant is het paneel in enkel gelaagd glas, maar ook leveren wij transparante zonnepanelen in hoogrendement isolatieglas(HR++) of drievoudig glas. Zelfs brandwerende panelen zijn voor ons geen probleem, zo hebben wij deze variant(30 min brandvertragend) toegepast bij het project OZG ziekenhuis. Ook kunnen we de backsheet(achterzijde) voorzien van polycarbonaat om zo een hufterproof zonnepaneel te realiseren. Dit kan interessant zijn wanneer transparante zonnepanelen worden geïntegreerd in overkappingen, luifels of een droogloop.

Onze werkwijze

Voorstudie

Samen met de klant onderzoeken we welk paneel en welke wijze van montage de beste oplossing biedt.

Ontwerp/Engineering

Een goed ontwerp en engineering voorkomen problemen in het verdere logistieke- en installatieproces.

Installatie

De zonnepanelen worden geïnstalleerd volgens de meest recente normen(NEN) en door vakbekwaam personeel.

Oplevering

Het systeem wordt overgedragen aan de klant middels de juiste certificaten en opleverdocumenten.

Nazorg

Wij voeren jaarlijks metingen en beproevingen uit om zo het maximale rendement uit onze systemen te halen.

Recente projecten met transparante zonnepanelen

Download Brochure

Meer informatie over onze transparante zonnepanelen is te vinden in de brochure, voer uw gegevens in om deze te downloaden.

 

Wilt u meer informatie over de transparante zonnepanelen of heeft u andere gerelateerde vragen? neem dan nu contact met ons op!

Neem contact op