Indak zonnepanelen | zonnepanelen geïntegreerd in het dakvlak

Bent u als architect of projectontwikkelaar opzoek naar een betrouwbare partner op het gebied van indak zonnepanelen? Beng Solar biedt u een totaalpakket aan oplossingen! Wij hebben ruime ervaring met het ontwerpen, leveren en installeren van systemen met indak zonnepanelen van verschillende omvang. Onze opdrachtgevers bestaan onder andere uit bouwbedrijven, architecten en overheden en wij hebben projecten gerealiseerd in zowel de publieke als private sector.

Het indak systeem van Beng Solar onderscheid zich door de complete ontwerpvrijheid! Doordat wij niet zijn verbonden aan enig leverancier, leveren wij zonnepanelen welke geheel afgestemd zijn op uw wensen. Onze indak systemen vervangen de (bestaande) dakpannen of andere soort dakbedekking. Doordat wij flexibiliteit bieden in kleur én afmeting kunnen onze indak zonnepanelen zowel toegepast worden in klassieke als moderne bouwstijlen.

Toepassingen

De indak zonnepanelen van Beng Solar zijn bij uitstek geschikt om toe te passen in nieuwbouw projecten, maar ook voor verbouwprojecten zijn de panelen goed toepasbaar. De panelen bieden vooral de mogelijkheid aan architecten en bouwbedrijven om op een esthetisch verantwoorde wijze te voldoen aan de BREEAM eisen. BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie is in Nederland hét keurmerk om nieuwbouwprojecten en grootschalige renovaties te beoordelen op duurzaamheidsprestatie. Met BREEAM worden gebouwen beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen, waarvan energie uiteraard een belangrijke peiler is.

Moderne zwarte indak zonnepanelen

De indak zonnepanelen van Beng Solar bieden de mooiste oplossing voor het integreren van zonnepanelen in het dakvlak. Het systeem is van ruime ventilatie openingen is voorzien, waardoor de zonnepanelen goed gekoeld worden en zo zorgen voor een maximale opbrengst per paneel. Deze extra ventilatie is ook bouwfysisch belangrijk om op houtconstructiedaken een goede luchtdoorstroming op het onderdak te verzorgen. Het systeem is een veilige dakconstructie die ruimschoots voldoet aan de sterkte- en veiligheidseisen. De toegepaste materialen zijn duurzaam en het systeem is onderhoudsvriendelijk.

 

Rode indak zonnepanelen met het uiterlijk van klassieke dakpannen

Technische details

In tegenstelling tot andere indak systemen biedt Beng Solar complete ontwerpvrijheid in maatvoering én kleur. De maatvoering van het montagesysteem wordt op basis van het zonnepaneel bepaald. Zo kan met het Beng Solar indak zonnepanelen systeem een dakvlak gerealiseerd worden met de uitstraling van een klassiek pannendak. Om overgangen naar dakramen, dakkapellen, dakdoorvoeren en dakeinden te realiseren wordt gebruik gemaakt van pasdelen. Deze pasdelen zijn aluminium panelen met dezelfde esthetische uitstraling als de zonnepanelen en kunnen eenvoudig op maat worden gemaakt. Onder de dakonderbrekingen zorgt het overgangsprofiel ervoor dat het water onder de panelen wordt afgevoerd. Zo blijven loodvervangers en afdichtingsmiddelen uit het zicht en ontstaat een fraai doorlopend dakvlak.

Onze Werkwijze

Voorstudie

Samen met de klant onderzoeken we welk paneel en welke wijze van montage de beste oplossing biedt.

Ontwerp/Engineering

Een goed ontwerp en engineering voorkomen problemen in het verdere logistieke- en installatieproces.

Installatie

De zonnepanelen worden geïnstalleerd volgens de meest recente normen(NEN) en door vakbekwaam personeel.

Oplevering

Het systeem wordt overgedragen aan de klant middels de juiste certificaten en opleverdocumenten.

Nazorg

Wij voeren jaarlijks metingen en beproevingen uit om zo het maximale rendement uit onze systemen te halen.

Wilt u meer informatie over de indak zonnepanelen of heeft u andere gerelateerde vragen? neem dan nu contact met ons op!

Neem contact op